Kahve sevmeyen var mı? Birçoğumuz seviyoruz elbette. Çoğumuz güne kahvesiz başlayamıyoruz bile. Kahvenin birçok faydası var, ama özellik...

Aç Karna Kahve İçenlere Kötü Haber


Kahve sevmeyen var mı? Birçoğumuz seviyoruz elbette. Çoğumuz güne kahvesiz başlayamıyoruz bile.
Kahvenin birçok faydası var, ama özellikle sabah mide boşken kahve içmek bize faydadan çok zarar veriyor.
Kahveyi kahvaltı yapmadan içtiğinizde sindirim sisteminizde hidroklorik asit salgılanmasına neden oluyor. Gastrit şikâyetleriniz varsa, nedeni büyük ölçüde buna bağlı.
Aslında mide asidi yediğimiz yiyecekleri parçalamak, yani sindirmek için salgılanıyor. Ama sindirimi güç yiyecekler yediğimizde, proteinlerin parçalanması zor olduğu için sindirim problemleri yaşayabiliyoruz.
Proteinler tam parçalanmadığında, şişkinlik, bağırsakta enflamasyon gibi başka sorunlara neden olabilir.
Bu nedenle, sabahları kahveyi boş mideyle içilmememiz gerekiyor.
Kahve kortizol seviyesini hızla yükselttiği için, vücudumuzun normal haline dönebilmesi çok uzun sürüyor. Biyolojik saatimizi kontrol eden bu hormon uyanık kalmamızı sağlıyor. Gece geç vakitte kahve içtiğimizde uykumuzun kaçmasının nedeni de bu.
Boş mideyle kahve içtiğinizde ayrıca midedeki asit seviyesi de yükseldiğinden, bu mide bulantısı ve şişkinliğe de neden olabiliyor.
Bu nedenle, kahvaltıdan önce boş mideyle kahve içmemeliyiz, en azından bir dilim ekmek yedikten sonra içmeliyiz.
Siz de güne kahvesiz başlayamayanlardansanız, en azından içine biraz süt ilave edip için böylece kahvenin zararlı etkisini azaltabilirsiniz.

0 yorum: